Presentació de Picmi Taxi dins de la Setmana Europea de la Mobilitat

| Tema: Medio ambiente y sostenibilidad

Com a part dels 'Projectes que mouran la ciutat avui i demà', acte organitzat per l'Ajuntament de Barcelona

Laia Bonet, presidenta de l'IMET


El nou servei digital Picmi Taxi s'ha presentat a la jornada 'Dia sense cotxes', organitzada per l'Ajuntament de Barcelona en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat i que ha estat clausurada per la presidenta de l'Institut Metropolità del Taxi (IMET), Laia Bonet. 

Dins la taula rodona 'Els projectes que mouran la ciutat avui i demà', que formava part de la jornada, la gerent de l'IMET, Maria Teresa Carrillo, ha explicat que aquesta nova funcionalitat de l'app AMB Mobilitat consisteix en la digitalització de les peticions que es fan a mà alçada. "Amb aquest nou servei aconseguim que els taxis del teu voltant sàpiguen que vols demanar-ne un, sense que ens vegin físicament i serà com si la mà que habitualment aixequem al carrer, fos visible a través de tots els edificis del nostre entorn" ha afegit. 

La gerent de l'IMET també ha destacat que aquesta funcionalitat farà més eficient el servei perquè "el taxista tindrà més serveis i a l'usuari li resultarà més fàcil que li arribi un taxi". Un altre dels grans benificis que comportarà Picmi Taxi és la millora de la contaminació, ja que segons Carrillo "la reducció dels kilòmetres que facin els taxis a les ciutats metropolitanes afavorirà  la disminució de la contaminació acústica i ambiental". 

Un altre dels punts que s'ha destacat és que el desenvolupament de Picmi Taxi vindrà de la mà de la implementació d'una xarxa de microparades a les ciutats metropolitanes, entre els quals es troba l'Ajuntament de Barcelona, que ja ha posat en marxa el projecte. Com aquestes microparades faran que el taxi metropolità estigui cada cop més a prop de la ciutadania, "si un usuari vol demanar un taxi, Picmi Taxi també li mostrarà sobre el mapa quines són les parades que té properes i li obrirà el navegador perquè hi pugui arribar a peu", ha destacat la gerent de l'IMET.