Taxi

VTC

A les parades

A l'àrea metropolitana de Barcelona hi ha més de 300 parades, el 70% de les quals són a Barcelona i la resta als municipis metropolitans. Totes les parades estan senyalitzades, i tant els usuaris com els taxistes han de respectar les normes de funcionament i d'encotxament. 


Consulta la xarxa de parades de taxi

Usuaria del taxi

Com agafar un taxi a la parada

 • Normes bàsiques de funcionament de les parades
  • L'usuari d'un taxi ha d'agafar el primer vehicle en ordre de sortida que hagi arribat a la parada.
  • L'usuari té dret a escollir un taxi però s'ha de justificar el motiu en circumstàncies objectives com l'aire condicionat en el vehicle, l'estat de conservació, la neteja correcta, el sistema de pagament del servei o que el vehicle tingui caducat el distintiu acreditatiu de la validesa de la revisió metropolitana ordinària.
  • El taxista mai pot negar-se a transportar gossos pigall que acompanyin invidents, ni a carregar cadires de rodes. Tanmateix, pot admetre, al seu criteri, els animals de companyia que vagin amb les persones que sol·licitin el servei.
  • En cas que diverses persones reclamin simultàniament el servei d'un mateix taxi, el conductor ha de seguir l'ordre de prioritats següents:
  1. Primer ha d'atendre les persones que es trobin a la vorera corresponent al seu sentit de circulació.
  2. Les persones amb alguna disminució física, la gent gran, els malalts, les dones embarassades o les persones amb criatures petites. Si cap d'aquests criteris no serveix per aclarir el cas, ha d'optar per la persona de més edat.
  • El taxista no pot negar el servei a ningú, llevat que la persona que el sol·liciti mostri un evident estat d'embriaguesa o d'intoxicació per narcòtics, o perquè l'estat de l'usuari o el seu equipatge faci preveure que ocasionarà danys importants al vehicle.
  • En un radi de 50 metres d'una parada, el taxistes que circulen no poden agafar passatge.