Acords de l'IMET amb CaixaBank i BBVA

| Subject: Notices

Objectiu: flexibilitzar el retorn de préstecs derivats de les càrregues econòmiques de les llicències

L'Institut Metropolità del Taxi ha arribat aquest mes de novembre a uns acords amb CaixaBank i el BBVA per tal de resoldre de forma particularitzada les diferents situacions dels professionals del taxi afectats per un crèdit amb pignoració de la llicència. Aquests acords s'han portat a terme amb l'acompanyament de les associacions del taxi i la col·laboració activa dels responsables de les entitats bancàries.

La presidenta de l'IMET, Rosa Alarcón, s'ha congratulat d'aquests acords a què s'han arribat amb les dues entitats bancàries  i ha afirmat que "el sector del taxi és un sector essencial per a la mobilitat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i representa a més de 10.000 famílies que ho estan passant malament a causa de la pandèmia i a qui hem de poder ajudar en aquests moments de crisi, igual com s'està fent amb d'altres sectors econòmics de la ciutat i del país".

Acord amb CaixaBank


CaixaBank donarà solucions personalitzades a cada taxista. Destaca de l'acord la proposta d'allargament de 12 mesos de carència del capital, i la possibilitat d'allargar el termini del préstec 12 mesos, amb independència de si l'operació està avalada per Avalis.

Les oficines de l'entitat contactaran amb els seus clients segons el venciment de les moratòries i, a tal efecte, un equip de suport reforçarà les oficines per tal de poder atendre a tots els taxistes clients.

Per últim, CaixaBank habilitarà  un circuit de riscos i de control especial per agilitzar la tramitació d'aquestes operacions.

Acord amb BBVA


El BBVA oferirà la possibilitat d´incorporar una carència de fins a 12 mesos així com allargar el termini del préstec durant 12 mesos més. En cas que el taxista hagi gaudit d'una moratòria legal i/o sectorial anterior, la suma d´aquesta moratòria més la nova petició de carència no podrà excedir dels 15 mesos.

De la mateixa forma, BBVA prestarà assessorament al taxista sobre altres solucions com pot ser el finançament a través dels avals ICO-Covid, sempre d'acord amb cada necessitat individual.

BBVA habilitarà un circuit de seguiment d´aquestes operacions, que passarà per centralitzar les mateixes a través d'un equip d'especialistes en pimes i autònoms, així com un circuit específic de Riscos.

Els responsables d'aquesta entitat bancària han posat de manifest la seva comprensió amb  l'actual situació del sector i s'han compromès a estudiar, de forma individualitzada, la situació financera de cada taxista.

Llicències pignorades

Al registre de l'IMET figuren actualment gairebé 3.200 llicències pignorades en diferents entitats bancàries. La quantitat del préstec, el temps de cancel·lació i la possibilitat d'afrontar el seu pagament és tan diferent com la quantitat de taxistes que van pignorar la seva llicència.