Els Mossos d'Esquadra intensifiquen aquest estiu els controls en el sector de viatgers a l'aeroport de Barcelona- El Prat

| Subject: Safety

Des del divendres 10 de juliol, agents de la Divisió de Trànsit i de l'Àrea de Seguretat Aeroportuària porten a terme un dispositiu de control.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió del Transport i de l'Àrea de Seguretat Aeroportuària (ASA) incrementen aquest estiu els controls de l'intrusisme laboral en el sector del taxi a l'Aeroport de Barcelona- El Prat. L'objectiu d'aquests controls és garantir que el transport de viatgers de fins a nou places en vehicle lleuger, tipus taxi, es realitzi d'acord amb la legislació vigent.
Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, juntament amb representants del món del taxi, de la Direcció General del Transport i de l'Autoritat del Transport Metropolità, participen en una mesa de treball per lluitar contra l'intrusisme professional i la competència deslleial en aquest sector.
En la darrera reunió, que es va celebrar el 17 de juny passat, els Mossos d'Esquadra es van comprometre a incrementar els controls específics a l'aeroport de Barcelona-el Prat durant els mesos d'estiu, coincidint amb un augment de l'arribada de turistes.
Des del divendres 10 de juliol, els agents estan fent un control consistent a inspeccionar els vehicles que recullen viatgers que arriben a l'aeroport per tal de certificar que tenen tots els permisos vigents i que l'empresa per a la qual treballen està autoritzada a realitzar aquest tipus de transport d'acord amb la legislació vigent.
La pressió policial realitzada durant el darrer any per combatre l'intrusisme laboral de particulars i/o empreses que no disposen de les autoritzacions corresponents ha comportat que, durant els darrers mesos, el nombre de vehicles interceptats sense permisos sigui inferior als detectats en anys anteriors. Així, durant l'any passat els vehicles que realitzen aquest tipus de transport de viatgers sense cap mena d'autorització s'ha reduït notablement a l'Aeroport de Barcelona – El Prat. Els controls per detectar-los i la implementació de la mesura d'immobilització i dipòsit del vehicle fins que s'abona en concepte de dipòsit la quantia econòmica de la denúncia (4.000 €) han contribuït a disminuir la presència d'aquest tipus de vehicles. Dels 146 controlats durant el mes de juny i els primers dies de juliol d'enguany, només 7 vehicles no disposaven d'autorització.
Cal tenir en compte que les persones que realitzen aquests transports fraudulents no compleixen els requisits als quals estan sotmesos els taxistes d'acord amb la legislació vigent:

  • Tenir un permís de conducció especial per al transport de viatgers.

  • Disposar d'una assegurança determinada.

  • La taxa d'alcoholèmia és diferent per a un conductor professional que un conductor normal (no més de 0,15 en el cas del taxistes, conductors normals és del 0,25).

  • Un taxi amb més d'1 any ha de passar la ITV cada 6 mesos.


Font: Àrea de Comunicació Mossos d'Esquadra